INCOMPANY GROEPSTRAJECT

Geef mede­werkers richting in hun loop­baan.

Help medewerkers vanuit HR met het helder krijgen van hun ambitie en zet samen gerichte stappen, zodat ze bevlogen en betrokken blijven.

Irene Hagens

Collega’s die meededen gaven aan dat het tempo en het ‘letterlijk in beeld brengen van hun loopbaan’ hen veel inzicht en energie heeft gebracht. Dit traject zet op een snelle energieke manier reflectie en ontwikkeling in gang. Ik zou het andere organisaties zeker aanraden!

IRENE HAGENS
Heleen Verschoor

Het visueel maken van ambities, de sfeer tijdens de sessies en zeker ook de 1-op-1’s met Koen zijn heel positief ontvangen. De driegesprekken met de leidinggevenden waren eveneens positief, waardoor het traject heel concrete stappen heeft opgeleverd voor alle betrokkenen.

HELEEN VERSCHOOR
Probleem_groepstraject

Zijn sommige medewerkers zoekend?

Vanuit HR zie je dat sommige medewerkers wat zoekend zijn in hun werk en loopbaan. Als je hen vraagt waar ze zelf écht blij van worden en wat ze graag zouden willen, blijft het stil.

Hoe dit komt?

Deze medewerkers missen een duidelijke richting. En dat is zonde. Want medewerkers die weten wat ze willen en daar regie op pakken, zullen bevlogen en betrokken blijven.

Vanuit HR heb je echter niet de tijd en expertise om medewerkers hiermee te helpen. Daarnaast helpen traditionele testen en praatsessies je medewerkers ook niet verder. De output is voorspelbaar, te algemeen en bovendien komen zij met alleen praten nooit tot de kern van wat ze écht willen.

MIJN METHODE

In 5 stappen medewerkers richting geven in hun loopbaan

Methode

Het resultaat van dit traject

Zicht op
ambities

De medewerker weet wat hij wil. Én de organisatie weet dit. Zo hebben beiden helderheid.

Eigen
regie

De medewerker is beter in staat eigen regie te pakken op zijn loopbaan en ontwikkeling.

Bevlogen
medewerkers

Medewerkers die weten wat ze willen én daar regie op pakken, blijven bevlogen en betrokken.

Bob Egberink

Koen’s visuele manier van werken maakt het voor onze collega’s veel makkelijker om hun ambitie met mij te delen. Hierdoor kan ik iemand veel beter helpen om deze ambitie te vertalen naar de praktijk. Kortom: Koen geeft het vak “loopbaan­begeleiding” een heel andere lading.

BOB EGBERINK
Nicky Jansen

De collega’s vonden de visuele uitwerking van hun eigen ontwikkelpad verhelderend en verrassend. We hebben Koen leren kennen als iemand die de ander op creatieve wijze aan het denken zet en met zijn tekeningen geeft hij onze collega’s houvast én richting.

NICKY JANSEN

Hoe je het meeste uit het traject haalt

Open
inschrijving

Medewerkers nemen op open inschrijving deel aan het traject. Hierdoor zijn ze intrinsiek gemotiveerd en zo vergroten we de kans op concreet resultaat.

Locatie:
De Droombasis

Stap 2 en 3 van het traject vinden plaats in De Droombasis. Hierdoor komen medewerkers los van hun dagelijkse beslommeringen en ze denken vrijer.

Keertje afspreken?

Plan hieronder een vrijblijvende kennismaking (in De Droombasis of bij jullie op locatie). Tijdens deze meeting kijken we waar je precies tegenaan loopt, of wij een match zijn en of ik iets voor je kan betekenen. Spreek je snel!

P.S. Kun je geen geschikt moment vinden? Mail dan even naar hallo@droombaas.com