Droombaas
VISUEEL LOOPBAANTRAJECT GROEP

Mede­werkers die zélf de regie pakken.

Help als HR manager medewerkers helder te krijgen wat ze écht willen in hun werk en vergroot hun eigenaar­schap, zodat ze beter tot hun recht komen in de organisatie.

HET PROBLEEM

Komen medewerkers maar moeilijk vanuit zichzelf in beweging?

Als HR manager zie je graag dat medewerkers zélf de regie over hun loopbaan en ontwikkeling pakken. Maar ondanks dat je ze daarvoor de ruimte geeft, pakken ze die niet. Ze zijn niet zo pro-actief als je zou willen en gaan op in de waan van de dag.

Probleem1
Probleem2
DE OORZAAK

Medewerkers weten niet wat ze willen

Medewerkers pakken pas eigen regie als ze intrinsieke motivatie hebben. En medewerkers hebben pas intrinsieke motivatie als ze weten wat ze zelf écht willen.

Het probleem: 90% van de medewerkers weet dit niet.

En bovendien:

  • Als HR manager heb je niet de tijd en ervaring om dit samen met medewerkers individueel helder te krijgen.

  • Persoonlijkheidstesten, POP’s en zelf in te vullen formats helpen medewerkers ook niet om dit helder te krijgen.

HET GEVOLG

Medewerkers die zich laten leiden, in plaats van dat ze zélf de leiding pakken

Medewerkers die niet weten wat ze willen laten zich vaak teveel leiden door de verwachtingen van anderen. Hierdoor benutten zij niet hun ware potentieel. En op lange termijn lopen zij het risico dat ze uitvallen door stress, ontslag nemen door verveling of ontslagen moeten worden door onderpresteren.

Probleem3

Daarom is er Visuele Loopbaan­begeleiding© voor groepen medewerkers

Létterlijk zicht op ambities

Hoe ziet een medewerker voor zich wat hij écht wil? Dat maken we visueel. Hierdoor wordt zijn verhaal snel concreet en krijgen jullie beide helderheid.

Licht en
luchtig

In De Droombasis gaan medewerkers op creatieve wijze aan de slag. Hierdoor komen ze makkelijk tot de kern van wat ze écht willen in hun werk.

Acties
geborgd

Per medewerker leggen we niet alleen ambities, maar ook acties visueel vast. Zo verzekeren we dat er daadwerkelijk meer eigen regie gepakt wordt.

Heleen Verschoor

Het visualiseren van ambities, de sfeer tijdens het traject en zeker ook de 1-op-1 sessie’s met Koen zijn door de medewerkers zeer positief ontvangen. Het traject heeft heel concrete stappen opgeleverd. Dus fijn voor alle betrokkenen!

HELEEN VERSCHOOR
Nicky Jansen

Onze collega’s vonden de visuele uitwerking van hun eigen groeipad verhelderend en verrassend. Koen stelt goede vragen, zet de ander op creatieve wijze aan het denken en helpt om houvast én richting te geven. Waardevol! Dank Koen.

NICKY JANSEN
MIJN METHODIEK

Medewerkers die eigen regie pakken in 3 stappen

Voor het traject start maken medewerkers eerst kennis met Koen en zijn methodiek: Visuele Loopbaanbegeleiding©. Op deze manier gaan medewerkers létterlijk voor zich zien in hoeverre zij momenteel doen wat ze écht willen. En zo is aan het einde van de sessie meteen duidelijk wie er behoefte heeft aan het vervolgtraject.

Aantal deelnemers? Max. 20
Waar? Bij jullie op locatie

Tijdens deze eerste stap van het vervolgtraject komen medewerkers los van hun dagelijkse beslommeringen en stappen zij in De Droombasis. Hierdoor komen zij makkelijk uit hun hoofd en ontstaat er ruimte om te ontdekken wat zij écht willen. De eerste contouren hiervan worden vervolgens op papier gezet.

Aantal deelnemers? Max. 10
Waar? De Droombasis

Nu medewerkers zijn losgekomen is het makkelijker om hen te laten samenvallen met wat zij écht willen. Ik daag iedere medewerker uit om zijn ambitie voor zich te gaan zien aan de hand van verschillende Visual Thinking technieken. Vervolgens help ik hen deze ambitie te verankeren op papier. Dit zorgt ervoor dat ieders ambitie niet langer rondspookt in gedachten, maar létterlijk op papier tot leven komt.

Waar? De Droombasis of online via Google Meet

Nu iedere medewerker weet wat hij wil is de laatste stap in dit traject ‘opstijgen’. De medewerker deelt zijn ambitie aan de hand van de visual met zijn leidinggevende. Zo kunnen zij samen afspraken maken en doelen stellen, die we eveneens visueel borgen. Het resultaat is een concreet en tastbaar document waar later op teruggekomen kan worden.

Waar? Online via Google Meet

Het resultaat van dit traject

VOOR DE

Medewerker

Helderheid

De medewerker weet wat hij wil.

Vervolgstappen

De medewerker heeft een overzichtelijk en visueel actieplan om zijn ambitie waar te maken.

Werkplezier

De medewerker doet datgeen waar hij blij en gelukkig van wordt.

VOOR DE

Organisatie

Helderheid

De HR manager weet wat de medewerker wil.

Vervolgstappen

De HR manager kan de medewerker heel gericht ondersteunen bij het realiseren van zijn ambitie.

Benut potentieel

De HR manager heeft een organisatie waar medewerkers beter tot hun recht komen.

Bianca Bruinsma

Ik was erg zoekende op werkgebied. Tijdens dit traject vielen een hoop kwartjes (door het visualiseren) en ik kreeg nieuwe inzichten. Ik ben inmiddels weer volop aan het ontdekken en de nodige vervolgstappen aan het zetten. Ik kan dit iedereen aanraden!

BIANCA BRUINSMA

Over mij

Maart 2015. Met een groot spandoek zet ik een ludieke open sollicitatie uit. Toen het bedrijf me later vroeg wat ik nou eigenlijk wilde, hoopte ik stiekem dat zij me dat konden vertellen. Not.

Vanaf dat moment ging de knop om. Ik besloot zélf de regie over m’n loopbaan te pakken. En ik raakte geobsedeerd door de vraag: Wat wil ik écht in mijn werk?

Mijn zoektocht naar een antwoord werd een ervaring die ik nooit had willen missen. Eentje die ik gaandeweg heb omgezet naar een unieke methodiek: Visuele Loopbaanbegeleiding©

Inmiddels heb ik 250+ medewerkers met deze methodiek mogen helpen om helder te krijgen wat zij écht willen in hun werk.

Een methodiek die ook jou kan helpen.

Omdat ik ervan overtuigd ben dat deze methodiek het betere alternatief is voor traditionele loopbaanbegeleiding vandaag de dag.

Greetz, Koen

Hoe je het meeste uit het traject haalt

Deelnemers
kiezen zelf

Medewerkers kiezen zélf of ze deelnemen aan het vervolgtraject, zodat zij intrinsiek gemotiveerd zijn en daadwerkelijk concrete stappen zetten.

Locatie:
De Droombasis

Bij voorkeur komen de medewerkers naar De Droombasis, zodat zij makkelijk loskomen van hun dagelijkse beslommeringen en vrij kunnen denken.

Keertje video-bellen?

Plan hieronder een gratis en vrijblijvende kennismaking (via Google Meet). Tijdens deze call kijken we waar je precies tegenaan loopt, of wij een match zijn en of we iets voor elkaar kunnen betekenen. Spreek je snel!

P.S. Kun je geen geschikt moment vinden? Mail dan even naar hallo@droombaas.com